Wednesday 18 July 2018

Biografie Henk Snapper

Over Henk Snapper

Henk Snapper is sinds 1 januari 2013 lid van de RvB van 1 van de grootste ziekenhuizen van Nederland: het UMCG. Henk is verantwoordelijk voor het financieel beleid, risicomanagement, informatiebeveiliging en de contractonderhandelingen en relaties met zorgverzekeraars.

 

Van huis uit is Henk Register Accountant. Na 8 jaar bij een van de grote accountancy kantoren te hebben gewerkt maakte hij in 2004 de stap richting het ziekenhuis.

 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kent drie kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. Met 12.000 medewerkers zetten zij zich in om te bouwen aan de toekomst van gezondheid. Ook het net nieuw geopende, zelfstandig functionerend Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG – Scheemda), is onderdeel van het UMCG.

 

Als onderdeel van het NFU is het UMCG 6-wekelijks in gesprek met andere academische ziekenhuizen over onderwerpen als: het ontwikkelen van kennis en kunde rondom VBHC, het opzetten van slimme samenwerkingsverbanden en de toekomstige positionering van het academisch ziekenhuis (landelijk/regionaal).