Tuesday 16 April 2019

Biografie Ron van der Pennen

Over Ron van der Pennen

Dr. R.M.A. (Ron) van der Pennen (‘s-Hertogenbosch, 1980) studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit (Msc.) en Bestuurskunde aan  Tilburg University MA). Ron startte zijn carrière als consultant bij Berenschot. Daarna was hij voor een periode van ruim vier jaar Manager Strategie in het Amphia Ziekenhuis, waar hij zich met name bezig hield met vraagstukken rondom samenwerking, visie & strategie en diverse ontwikkelingen m.b.t. de medische staf zoals het oprichten van het MSB.

Op dit moment is hij manager in het Radboudumc van de afdelingen Operatiekamers en Anesthesiologie. Ook in deze rol staat besluitvorming en de interactie tussen alle betrokken partijen in huis voor hem centraal, in het bijzonder de vraagstukken rondom governance en de relatie tussen ziekenhuis (Raad van Bestuur) en medisch specialisten.

Ron is in september 2016 gepromoveerd op de relatie tussen medisch specialisten en raden van bestuur. Specifiek heeft hij zich daarbij gericht op besluitvormingsprocessen. Bart Berden en Kim Putters waren de promotoren en Karen Kruijthof was co-promotor.

Ron is getrouwd met Lieke, hij heeft twee zoontjes (4 en 6) en is gek op sport.